בוטניקה עם הפנים לאדמה

בקורס בוטניקה לגיל הרך הסטודנטיות נחשפות לעולם המופלא של צמחים בדרך ייחודית וחווייתית. הסטודנטיות אינן לומדות על התכנים על אלא "עושות" את התכנים והופכות מצרכניות של ידע ליצרניות של ידע דרך הנעה פנימית וחדוות גילוי ויצירה.

במסגרת הקורס הסטודנטיות מתנסות בעצמן בהקמת גינה חינוכית המזמנת את הקשר אדם-אדמה-אמונה ומפתחות את תחושת המסוגלות העצמית שלהן. הקורס עוסק במורפולוגיה והאנטומיה של חלקי הצמח תוך שימת דגש על הקשר ההדוק בין מבנה ותפקיד ועל היכולת שלנו להתבונן בטבע ובצמחים.  הקורס מפתח את היכולת לשאול שאלות ודרכן להכיר לעומק  את המתודה המדעית וכן תהליכים בסיסיים המתרחשים בצמח כדוגמת נשימה ופוטוסינתזה בשילוב תיצפות בגינה ההולכת וצומחת ע"י הסטודנטיות. תוך כדי כך  מכירים את האנטומיה של הצמח וכן שלבים פנולוגיים לאורך עונות השנה, תוך מגע ותחושת השייכות לצמחים. במהלך הקורס הסטודנטיות מבצעות השלכה של הנלמד אל חייהן. לדוגמה, מחזור חייו של העץ כולל ,בין השאר, גדילה, לבלוב, נשירה, פריחה, הפצת פרות וזרעים. שלבים אלו מצויים גם במקצב החיים שלנו כמורים ותלמידים. לפעמים אנו במצב של גדילה התפתחות, הכלה ונתינה. לפעמים אנו זקוקים לעזרה, טיפול וסיוע. לפעמים אנו במצב נשירתי ולפעמים אנו במצב של צפייה והמתנה לראות איך יפוצו וינבטו הזרעים שזרענו בתלמידינו הרכים.