האולימפיאדה המתמטית לבתי ספר הממ"ד בדרום

האולימפיאדה המתמטית של מכללת חמדת הדרום

ביוזמת משנה נשיא המכללה ד"ר ליליאן שטיינר ובהנחיה הפדגוגית של ראש החוג למתמטיקה ד"ר שלו שאינסקי התקיימה האולימפיאדה המתמטית לתלמידי כיתות ה' – ו'. בפרויקט השתתפו ארבעה בתי הספר היסודיים: "קול יעקב" ירוחם, "אלפסי" דימונה ושני בתי ספר מאופקים – "ישורון" ו – "אביר יעקב".

math2

בשלב הראשון כ-250 תלמידים יצאו לדרך ובהדרכת המדריכות הפדגוגיות רחל גינזברג, אולגה יעקובסקי ואורלי קוטיק עברו מבחן מיון ותחרות בית ספרית. לאורך כל הדרך את התלמידים המשתתפים בתחרות ליוו ואימנו סטודנטיות המכללה: תהילה כהן ויסמין טרבלסי (ישורון אופקים), אורלי בן דוד ורווית עמר (אביר יעקב אופקים), יעל רז ואור אלבז (אלפסי דימונה), מוריה כהן וצהלה ורסולקר (קול יעקב ירוחם).

בשלב חצי הגמר של האולימפיאדה נבחרו שלושה נציגים מכל בית ספר וכתוצאה מכך 12 תלמידים עלו לגמר האולימפיאדה שהתקיים בראש חודש תמוז תשע"ה (17.06.15), במכללה האקדמית חמדת הדרום. טקס הגמר עבר באווירה תחרותית וחגיגית. נשיא המכללה פרופ' אבי לוי בירך את התלמידים המתחרים והוריהם וגם העריך את תרומת צוות החוג למתמטיקה לקהילה בתחום החינוך המתמטי. מנחת טקס גמר האולימפיאדה אולגה יעקובסקי הזמינה לחבר השופטים את ד"ר שלו שאינסקי, רחל גינזברג  וסטודנטית למתמטיקה אודליה סויסה. כתוצאה מהתחרויות שנערכו, נבחרו שלושת המנצחים שזכו בשלושת המקומות הראשונים:

מקום ראשון – נעם וסטירייך (קול יעקוב ירוחם),
מקום שני – מעין קנול (קול יעקב ירוחם),
מקום שלישי – דוד שקד (ישורון אופקים).
כל המשתתפים בגמר האולימפיאדה קיבלו פרסים יוקרתיים ותעודות ההצטיינות.

דר' ליליאן שטיינר: "מטרת המיזם הייתה לפתח מצויינות וחשיבה מתמטית בקרב הילדים הצעירים"
פרופ' אבי לוי, נשיא המכללה: "אחת ממטרותיה העיקריות של המכללה היא קידומם של תלמידי הפריפריה וצמצום הפערים הקיימים. החזון המלווה את הפעילות והיוזמות השונות הוא שאיפה למצוינות וללמידה משמעותית"

כתבה שפורסמה בעיתון יפעת – מידע תקשורתי

כתבה שפורסמה בעיתון מצב הרוח