הידוק הקשר שבין התיאוריה והשדה

אחד היעדים של האקדמית חמדת הוא לייצר חיבורים בין האקדמיה לשדה החינוכי.

פרופ' אורנה שץ-אופנהיימר, דיקנית הפקולטה למדעי החברה וד"ר ציפי בבצ'יק, ראש החוג' לחינוך ביקרו בשבוע שעבר בבית הספר נועם אליהו בנתיבות ביום התנסות מעשית, יחד עם המוביל פדגוגי אקדמאי (מפ"א), מר חבקוק אהרון.

מנהלת בית הספר, גב' ליאת דורי ערכה קבלת פנים חמה ונעימה וברכה את שיתוף הפעולה עם המכללה. היא מספרת שיש למידה והפריה הדדית בין המורות המאמנות לסטודנטיות.

במהלך הביקור, נערך שיח פתוח וכנה בגובה העיניים עם הסטודנטיות בשנתון ג' שמתמחות בחינוך מיוחד ומתמטיקה יחד עם המורות המאמנות שבהתנסות המעשית בבית הספר. הן מודות לצוות המורות המאמנות  מרגישות שהן מתנסות בתהליך ההוראה, מיישמות את מה שהן לומדות בתאוריה ושצוות המורות המאמנות מקצועי מאוד.

במהלך השיחה, העלו הסטודנטיות את הפערים בין הלימודים באקדמיה לבין ההתנסות המעשית. צוות המכללה מעדכן שבהמשך לשנה שעברה, בהחלט יינתן  דגש לפערים בין התאוריה והשדה חינוכי, וישנם יותר קורסים משולבי שדה.

תודה לד"ר שי ממו רכז ההתנסות המעשית על השותפות ועל בחירת בתי ספר הטובים ביותר עבור הסטודנטיות.