המכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום מארחת את מנהלי החמ"ד

במסגרת תהליכי התפתחות מקצועית ולמידה למנהלי בתי הספר היסודיים ועל יסודיים בחינוך הממלכתי דתי במחוז דרום, חובה על המנהל להשתתף בהשתלמות "המפקח ומנהליו" (בהיקף של 30 שעות בשנה). בהשתלמות זו נלמדים נושאים, אשר כוללים משימות משותפות למפקח ולמנהליו כאשר יישום המשימות מתבצע לאורך שנת הלימודים.

בשנה"ל תשע"ה עוסקת ההשתלמות בנושא: הובלת מנהלים לקידום למידה משמעותית בבתי הספר, בעוד שארבעה מפגשים מרוכזים לכל המפקחים והמנהלים מתקיימים בקמפוס המכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום.

מפגש בנושא מנהיגות

ביום רביעי א' שבט תשע"ה (21.1.15) הגיעו מפקחי ומנהלי בתי הספר, ראשי ישיבות ואולפנות של מחוז דרום לקמפוס המכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום, למפגש שני מתוך ארבעה, בנושא: "מנהיגות חינוכית". במוקד המפגש עמדה הרצאתו של ד"ר אל"מ (במיל') בנצי גרובר, בנושא מנהיגות בכיתה ובבית הספר: כיצד הופכים ארבעים תלמידים לכיתה אחת?

בנצי גרובר הוא איש עסקים, סגן מפקד אוגדה משוריינת ומרצה בינלאומי בנושאי מנהיגות לעסקים, לחינוך, למינהל, להורים, למדריכים ולתלמידים. הרצאותיו עוסקות בהנעת אנשים, קבלת החלטות אסטרטגיות, הקוד האתי בלחימה ועוד. כיום משמש ד"ר בנצי גרובר כדירקטור במספר חברות. במסגרת פעילותו הציבורית הוא חבר בהנהלות של ארגונים שונים, כמו: הנהלת ישיבת הר עציון, מוסדות אור תורה, ועדות האתיקה של בתי החולים הפסיכיאטריים כפר שאול ואיתנים, אגודות הידידים שלהן ועוד.

מפקחי ומנהלי החמ"ד התחלקו לשתי קבוצות: בחינוך היסודי עסקו בתגבור לימודי המדעים בחמ"ד כחלק מפיתוח מצוינות. בחינוך העל יסודי עסקו בתכנית ההבחנות החדשה בבגרות ובהערכת עובדי הוראה.

המפגש הנ"ל מהווה דוגמא לשיתוף פעולה הקיים בין מנהל החינוך הדתי שבמשרד החינוך לבין מכללת חמדת הדרום. היחידה להתפתחות מקצועית במכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום, והעומדת בראשה ד"ר אורלי קולודני, רואים בשיתופי הפעולה הפורים בין האקדמיה לחמ"ד מהלך חשוב לקידום הלמידה המשמעותית של תלמידים במחוז דרום, בד בבד עם טיפוח מצוינות ועמידה בהישגים הנדרשים בבתי הספר על מנת ליצור תנאים המאפשרים למידה משמעותית, צמיחה והתפתחות מקצועית של הצוות החינוכי, מנהלים ומורים כאחד.

אודות היחידה להתפתחות מקצועית של המכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום

ההשתלמות "המפקח ומנהליו" מתקיימת במסגרת היחידה להתפתחות מקצועית של המכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום. היחידה להתפתחות מקצועית מהווה מרכז לפיתוח מקצועי של עובדי הוראה במחוז הדרום ופועלת לקידומם המקצועי והאישי.
ההשתלמויות ביחידה מאופיינות ביחס אישי, רמת לימודים גבוהה, שילוב של תיאוריה ומעשה וחוויות לימודיות מעשירות. היחידה מאפשרת למידה לאחר שלבי ההכשרה להוראה תוך כדי עבודה במערכת החינוך ובשנת שבתון.

המכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום מציעה מגוון קורסים והשתלמויות בתכניות שונות לפיתוח מקצועי של מורים, גננות ואנשי חינוך, לימודי חובה ולימודי העשרה. לצפייה בקורסים וההשתלמויות המוצעות על ידי היחידה להתפתחות מקצועית לחצו כאן.