הסטודנטיות מבקרות בכפר השיקומי "עלה נגב-נחלת ערן"

ביום שני, 12.1.2020 יצאו סטודנטיות שנה ב' בהובלתה של ד"ר דורית טרגין, ראשת חוג חינוך מיוחד שבמכללה, לסיור בבית הספר המיוחד, אשר בכפר השיקומי "עלה נגב-נחלת ערן". את פניהן של הסטודנטיות קיבלו הגב' צורית אברהם שפרר ,מנהלת המערך החינוכי, מוריה לסרי, מנהלת כיתות חולים ומדריכה פדגוגית בחמדת הדרום ומוחמד אלקרנאווי, רכז מקצועות הבריאות. הם נתנו הסבר אודות העבודה וההתנהלות בבית הספר.

הבנות יצאו לסיור מרתק במקום. תחילה ביקרו במרכז ההידרותרפיה, שם צפו בביצוע טיפולים הידרותרפיים במים. מנהלת המרכז, הגב' ליאת גיני, הסבירה על אופי הטיפול ועל אוכלוסיית החוסים בכפר השיקומי, שנעזרים רבות בטיפולים חדשניים אלו.
לאחר מכן, ביקרו הסטודנטיות במחלקה הסיעודית, צפו במתרחש שם, וקיבלו הסברים.
משם המשיכו למרכז התעסוקתי, וביקרו בחדרי העבודה ובחדר סנוזלן.
הסיור נמשך למרכז החקלאי, לחווה ולגן החיות, בו ערכו ביקור גם בחממה. רועי, רכז המרכז החקלאי שבכפר, הסביר על העבודה של תלמידי ביה"ס ודיירי הכפר.
הסיור המשיך בביקור בביה"ס. הסטודנטיות נכנסו לכיתות המחולקות לפי רמות תפקוד שונות, וצפו בשיעורים ופעילויות בכיתות.

בסיום הסיור התקיים פאנל שבו השתתפו מנהלת המערך החינוכי, מנהלת הכיתות, סגנית המנהל, רכז מקצועות הבריאות והרכזת הפדגוגית של בתי הספר והגנים, גב' אורנית בן דוד.
תלמידות המכללה התעניינו, שאלו שאלות וסיפרו על החוויה המכוננת שעברו במהלך הסיור. במעמד סיום הסיור ניכרה התרגשות רבה. הסטודנטיות ציינו כי עברו חוויה עוצמתית במיוחד שרישומה ניכר, ותלווה אותן עוד זמן רב.