טקס הנחת אבן פינה לקמפוס בית הספר לתואר שני

השבוע הונחה אבן הפינה לבניין נוסף בקמפוס בית הספר לתואר שני במכללה. הארוע התקיים במעמד שר החינוך ח"כ נפתלי בנט, ראש המועצה האזורית שדות נגב עו"ד תמיר עידאן, יו"ר הוועד המנהל במכללה שר החינוך לשעבר הרב יצחק לוי, נשיא המכללה פרופ' שאול קרקובר, מנכ"ל המכללה קובי ויצמן, עמירה חיים מנהלת מחוז הדרום במשרד החינוך, ד"ר אייל רם, סמנכ"ל ומנהל מינהל עובדי הוראה ונכבדים נוספים.
במהלך האירוע בהנחיית מנכ"ל המכללה קובי ויצמן ציין השר בנט כי "אנחנו צריכים להכשיר ולבנות בוגרים שכשירים לעולם שמשתנה בקצב מהיר. תלמיד שנכנס למערכת החינוך היום יצא בעוד חמש עשרה שנה לעולם תעסוקה שונה לחלוטין. חצי מהעבודות הקיימות בשוק העבודה כיום לא תהיינה עוד, ובמקומן יהיו עשרות מקצועות חדשים. בתוך עולם שמשתנה במהירות כה רבה חשוב לצקת את היסודות הערכיים שלנו – אהבת האדם, העם והארץ. פה בחמדת הדרום יש אהבה גדולה, מלמדים מורים לזהות בכל ילד את הייחודיות שלו ולפתח אותה כדי שיצליח".
פרויקט הבניה שיצא לדרך בימים אלה צפוי להסתיים בדצמבר 2017, ועלותו הכוללת מסתכמת בכ-18 מיליון שקלים. המבנה יכלול 3 קומות ושטח הרצפות שבו עומד על כ-2400 מ"ר. המימון והייזום של הבניין החדש נעשו על ידי עמותת מכללת חמדת הדרום, והקבלן והמבצע היא חברת אוזדובה שמואל בע"מ, כשעל התכנון אמון משרד "גור זאב אדריכלים".
יו"ר הוועד המנהל של המכללה, שר החינוך לשעבר, הרב יצחק לוי הדגיש כי "מכללת חמדת הדרום היא 'פיקוד הדרום' של החינוך הממלכתי דתי ומספקת כוחות הוראה מיומנים וערכיים לכלל בתי הספר בדרום".
נשיא מכללת חמדת הדרום פרופ' שאול קרקובר ציין בדבריו כי "אנו נמצאים בתנופה משמעותית במספר הסטודנטים שנרשמו ללימודים במכללה, בתוך כחמש שנים המכללה הכפילה את עצמה. למעשה, כתוצאה מכך המכללה סובלת היום ממחסור בכיתות ובעיקר בכיתות גדולות, והבניין החדש ייתן מענה למצוקה זו וצפוי שנזדקק לבניית בניין נוסף כבר בעתיד הקרוב."
ראש מועצת שדות נגב עו"ד תמיר עידאן ציין: "אני רוצה לברך את מכללת חמדת הדרום על צמיחתה ופתיחתו של אגף חדש, שיהווה אבן שואבת לכל האזור, כמכללה בה ניתן לקבל תארים אקדמיים איכותיים לתארים ראשונים ושניים. בוגרות המכללה שמשתלבות במערכת החינוך, משפיעות על דור העתיד הגדל במחוז הדרום ובלעדיהן קשה היה לקיים מערכת חינוך מקצועית ואיכותית בדרום, כמו זו הקיימת היום, כשאני יכול להעיד על זו הפועלת בשדות נגב, בה עובדות בוגרות רבות של המכללה. אני מאחל הצלחה רבה לפרופסור קרקובר בתפקידו החדש כנשיא המכללה ולסטודנטים ולסטודנטיות אאחל שנת לימודים פורייה ומוצלחת."
מפרט המבנה יכלול את האמצעים והפיתוחים המתקדמים ביותר הנדרשים ללימודים ולהתנסות מעשית בהוראה. הבניין עצמו יכלול 11 כיתות אקדמיות, מעבדה ואולם הרצאות משוכלל, שלוש כיתות ממוגנות, משרדים, כיתה חכמה, מועדון לרווחת הסטודנט, מרכז סימולציות ושטחי שירות. המבנה עצמו יחופה בקירות מסך ובאבן, ויכלול מסביב שטחים ירוקים ופינות ישיבה לסטודנטים.
מכללת חמדת הדרום הקימה את בית הספר ללימודי תואר שני בתחומים הנדרשים ביותר באזור הנגב. כיום לומדים בתכניות השונות של בית הספר כ-180 סטודנטים כאשר בשנים הקרובות המכללה מצפה להכפלת מספרם בשל תוספת תכניות לימודים חדשות כגון ייעוץ חינוכי וקבלת הסמכה לתואר M.Teach.
כיום קיימות במכללה שלוש תכניות לתואר שני. התכנית הראשונה הינה M.Ed. בחינוך מדעי ששמה לה למטרה לטפח אנשי חינוך העוסקים בהוראת המדעים והמתמטיקה. תכנית נוספת הינה תכנית M.Ed בניהול וארגון מערכות חינוך המבקשת להכשיר בוגרים שיובילו את מערכות החינוך בעשורים הבאים, והתכנית השלישית הינה תכנית M.Ed. בהוראת התרבות היהודית בזיקתה אל התנ"ך, בראשה עומד פרופ' אביגדור שנאן שלאחרונה שבין השאר, ההדיר ופירש מחדש את ספר האגדה של ביאליק ורבניצקי.