יום אומ"ה עם הסטודנטיות של מכללת חמדת הדרום

לאחרונה נערכה פעילות ייחודית של המכללה, במסגרת 'אקדמיה מועצה' בבית הספר נועם תושיה. מדובר ביום אומ"ה, יום אחריות ומעורבות הדדית בהובלת הורי ביה"ס והסטודנטיות של חמדת הדרום.
הרציונל של יום זה הוא פעילות של ילדי בית הספר סביב נושא האחריות האישית והעזרה לזולת.
עד כה נעשו מספר פעילויות בעניין זה, בעיקר סביב נושאי הרחבת תחומי דעת ונתינה לקהילה. בסבב הרביעי של יום אומ"ה, הוחלט כי גם ההורים ייטלו חלק בעשייה.

במהלך האירוע הסטודנטיות הכינו תחנות עם פעילויות שונות כגון: חול צבעוני, מקור הקקאו ותוצרתו, אוריגמי, המצאות ישראליות, מים כמקור חיים, אומנות מן הטבע, לתקן את העולם-עלה נגב, רחפנים, בלוניאדה, הכרת ארץ ישראל, odt, עולם המחשבים, לכל סכסוך יש פתרון, תופעת הצונאמי, תזונה בריאה, חיבור לשורשים, עולם השוקולד, סחוט טרי ושיטור קהילתי.

הילדים קיבלו את רשימת התחנות והחליטו לאיזו תחנה הם מעוניינים להיכנס כאשר חלק מהתחנות מופעלות על ידי הסטודנטיות וחלקן בעזרת ההורים.

בסוף הפעילות התקבלו רשמים חיוביים מאוד הן מצד התלמידים והן מצד ההורים והסטודנטיות שהשתתפו באירוע.

היום היה בהובלת ליאת פרץ המד"פית, הסטודנטיות, כמה הורים שהתנדבו, מורים המקצועיים ומדריכי קרן קרב.