הכנס האקדמי השנתי של תואר ראשון בנים

ביום שני הקרוב ג' ניסן, בשעה 18:45 יתקיים כנס אקדמי שנתי לסטודנטים של תואר ראשון בנים, בקמפוס מכללת חמדת הדרום. הכנס יעסוק בנושא: "בעיות משמעת וסמכות המורה בכיתה בפסקי ההלכה". מטרת הכנס לפתח מודעות ולהעלות דרכי התמודדות לבעיות המשמעת בבתי הספר, סמכות המורה בכיתה ודילמות יומיומיות בהם נתקלים עובדי ההוראה.

יזמי הכנס מתכנית המצוינים רג"ב

הסטודנטים שלומדים בתכנית המצוינים רג"ב– ראש גדול בהוראה, שבמכללת חמדת הדרום: סאליאל ביטון, יהונתן חסון, גואל כהן, בועז לבנה, יצחק ליזמי, מרדכי מאור, שלומי מושאיאשווילי והלל שמעון מלכה, הם שיזמו כנס זה וייקחו חלק פעיל בהובלתו (בתמונה מימין לשמאל: מאור, ליזמי וחסון).

תכנית הכנס:

חלקו הראשון של הכנס, בהובלת ובהנחיית הסטודנטים של רג"ב, יכלול שולחנות עגולים בכיתות הלימוד, תוך דיון במגוון בעיות משמעת וסמכות תוך שילוב מקורות מהספרות ההלכתית. לדוגמא: האם מותר להחרים חפץ מתלמיד? האם מותר להחרים מתלמיד דבר מאכל שאינו מספיק כשר? האם ניתן לעורר את בעיית הכשרות מול ההורים? האם מותר לתלמיד להלשין? האם מותר למורה להכריח את התלמיד להלשין? האם מותר לפתוח מכתב של תלמיד למטרה חינוכית? ועוד.

הדיון בבעיות המשמעת וסמכות המורה ילמדו תוך בירור סוגיות מספרות השו"ת- שאלות ותשובות של מגוון פוסקי הלכה דוגמת ה"ציץ אליעזר", הרב חיים דוד הלוי, "שבט הלוי", "אגרות משה" (רבי משה פיינשטיין), הרבי מליובאוויטש ועוד.

חלקו השני של הכנס יתקיים באולם בית רבקה ויפתח בברכות של פרופ' אבי לוי נשיא המכללה, פרופ' זכריה מדר רקטור המכללה והרב שלמה בנימין ראש תכנית תואר ראשון בנים וראש ישיבת "לב לדעת" שבשדרות.
לאחר הברכות, יופיעו תאטרון פלייבק "הבעטלרס" (הקבצנים) וימחישו סיטואציות של בעיות משמעת תוך שיתוף הקהל.

לצפייה בפרסום אודות הכנס, לחצו כאן (פורמט pdf).

תכנית המצוינים רג"ב- ראש גדול בהוראה

תכנית המצוינים מיועדת לסטודנטים וסטודנטיות הלומדים לקראת תואר ראשון B.Ed בוגר בהוראה במכללת חמדת הדרום, בעלי ציון פסיכומטרי גבוה (מעל 630). התכנית מעניקה מלגת לימודים לכל התואר, הכשרה ייחודית וקיצור תכנית הלימודים. כמו כן התכנית מספקת גיוון, עניין והרחבת אופקים במהלך לימודי התואר.

המטרה היא שבוגר תכנית המצוינים רג"ב יסיים לימודיו ויכנס למערכת החינוך כמורה משפיע ומוביל, מניע תהליכים חדשניים ומסורתיים בבית הספר בו הוא ילמד. זאת בנוסף להשפעה משמעותית מתוך עולמו הרוחני.
כיצד זה נעשה? על ידי הכשרה הייחודית לסטודנטים והסטודנטיות של רג"ב בנושאי מנהיגות חינוכית, שיטות הוראה חדשות וגיבוש זהות מקצועית. הסטודנט בתכנית המצוינים רג"ב נדרש להוביל פרוייקט חברתי, להשתתף בכנסים, סיורים לימודים ועוד.

כל הפרטים על תכנית המצוינים רג"ב באתר תואר ראשון בנים/ אתר תואר ראשון בנות ואצל רכז התכנית, מר שי מאמו: shaim310@gmail.com.