כנס יוזמות ומחקרים- היחידה להתפתחות מקצועית. גלריית תמונות

כנס יוזמות ומחקרים

בשבוע שחלף התקיים במכללה (י"ד אייר 14.5.14 ) כנס "צועדים אל המחר" בו הוצגו מגוון יוזמות ומחקרים של מורים משתלמים בקורסי הדרגות הגבוהות (7-8) ממחוז דרום. הכנס הינו אירוע הסיום של תכנית בת שנתיים במסגרתה זכו כ-160 מורים להגשים מגוון יוזמות ומחקרים בבתי הספר בהם הם מלמדים. התכנית, שנקראת 'קורסי הדרגות הגבוהות', הינה תכנית של משרד החינוך המיועדת למורי אופק חדש הנמצאים בדרגות הגבוהות. במהלך התכנית משתתפים המורים במגוון הרצאות וסדנאות לצד הדרכה אישית וקבוצתית, שמטרתם לסייע להם להוציא אל הפועל את היוזמות והמחקרים שבחרו ליזום ולחקור.

הכנס נפתח בברכות של פרופסור אבי לוי , נשיא מכללת "חמדת הדרום", גב' אילנה רוזנברג , מנהלת גף פיתוח מקצועי – משרד החינוך, ירושלים. לאחריו פתיחה מוסיקלית של מקהלת ביה"ס "רבקה גובר" בנהורה שהפתיעה ורגשה את הנוכחים.

מיד לאחר מכן החלו המשתלמים בהצגת יוזמות ומחקרים שהתרחשו בבית ספרם:

• אילנה סירוטניקוב הציגה את "הוראת מורשת הזמר העברי ושירי ארץ ישראל" בבית הספר "רבקה גובר", נהורה.
  • מגי עמר, מירי יפת ומירי אברג'ל הציגו את "הבריאות בידינו" בבית הספר "מבועים".
  • עירית טיירו הציגה את "סיפורי סבתא" בבית הספר "אלי כהן", קריית מלאכי.
  • אריק קופר הציג את משמעות לימודי המוסיקה בתהליך החינוכי בבית הספר נוף ים ב', אשקלון.
  • יהודית זגורי ואדווה גבסי הציגו את "תזונה נכונה בראי ההלכה" בבית הספר "יוסף קארו", באר-שבע.
  • נאוה בלעיש ואלה גלברד הציגו את "מסע אל הדרשה" בבית הספר הקיבוצי "ניצני אשכול".
  • רונית בן חמו ואולגה אסרף הציגו "עידוד הקריאה באמצעות מוסיקה" בבית הספר "נועם חיים", דימונה.
  • דניאלה לישע, מלכה קרואני ורחל סיני הציגו את "כדורגל?! זה כן לבנות!" בבית הספר "מוריה", באר שבע.

את הכנס הנחתה גב' דורית דימון, רכזת קורסי הדרגות הגבוהות.
ד"ר אורלי קולודני, מנהלת היחידה להתפתחות מקצועית – סיכמה את האירוע.

לחצו לקריאה נוספת:
בערוץ 7