כנס ניהול וארגון מערכות חינוך 2014, בבית הספר לתואר שני

הכנס השנתי הארצי בניהול וארגון מערכות חינוך התקיים השנה במכללת חמדת הדרום, בו השתתפו עשרות חברי סגל ופרופסורים בכירים ממכללות ואוניברסיטאות שונות מרחבי הארץ אשר הציגו את עבודותיהם. תלמידי מחקר הלומדים בתכניות לניהול מערכות חינוך מאוניברסיטאות ומכללות שונות קיבלו הזדמנות בכנס לשיתוף עבודות המחקר שלהם.

הכנס, המשמש פלטפורמה לקידום דיאלוג מחקרי אקדמי ותורם לחיזוק וגיבוש קהילת החוקרים בתחום מינהל החינוך בישראל, עסק בתרומת המחקר של תחום מינהל החינוך, בשיפור וקידום מערכת החינוך תוך בחינת העלייה בביקוש של אנשי חינוך- מורים ומנהלים המוכשרים לתפקידי ניהול וארגון ברמת סגל אקדמי בכיר. הכנס אותו הנחתה ד"ר יעל פישר נפתח בברכות של פרופ' אבי לוי נשיא המכללה, פרופ' זכריה מדר רקטור המכללה וד"ר זהר טל יו"ר הכנס, העומד בראש התכנית לניהול וארגון מערכות חינוך של בית הספר לתואר שני שבמכללת חמדת הדרום.

הכנס כלל שלושה מושבים מרכזיים והרצאות קצרות. במושב הראשון פרופ' מומי דהן מהאוניברסיטה העברית בירושלים העביר הרצאה מרכזית ומרתקת על הקשר בין כלכלה חינוך. המושב השני התחלק לשלושה מוקדים ונושאים: 1. חשיבה מערכתית וגלובליזציה בחינוך 2. תהליכים ארגוניים וחדשנות בחינוך ובניהול 3. קבלת החלטות ואתיקה בחינוך. המושב השלישי עסק בשני נושאים: התפתחות מקצועית בחינוך ומנהיגות וערכים בחינוך. המושב הרביעי והאחרון נערך במתכונת פאנל תחת הכותרת "מינהל החינוך: מדיניות, מחקר, הכשרה ופיתוח אישי" בהנחיית פרופ' דן ענבר מהאוניברסיטה העברית.

לצפייה בכתבה אודות הכנס באתר ערוץ 7 , לחצו כאן.