פעילות חנוכה ייחודית בבית הספר "רעים" בבאר שבע

במסגרת עבודה מעשית של סטודנטים לתואר ראשון בנים המתמחים בחינוך מיוחד, נערכה פעילות מיוחדת לחנוכה בבית הספר הממלכתי "רעים" ללקויות תקשורת (ASD) ואוטיזם בבאר שבע, אליו מגיעים מדי שבוע סטודנטים מהמכללה.

הסטודנטים, אביחי ניימן, עזריאל קעטבי, דביר לוי, יחיאל חג'בי, אריאל זוקובסקי, יעקב קגן, אליהו עמר ויצחק מרציאנו בהדרכתו של המד"פ אילן עמר, יזמו והפעילו את ילדי בית הספר בנושא חנוכה, תוך התאמה לאוכלוסיית תלמידי בית הספר וארגון סביבת בית הספר בהתאם.

הפעילות לחנוכה נערכה בשני סבבים והופעלה במוקדים שונים. בכל מוקד הפעלה נכחו שני סטודנטים שעזרו, הפעילו, הסבירו והדגימו לתלמידים אודות הפעילות בתחנה. בפעילות השתתפו כלל 74 התלמידים שנכחו ביום זה והם ברמות תפקוד שונות. צוות בית הספר מאד התרשם והביע את תודתו. וציין לחיוב שהתלמידים בכל רמות התפקוד עבדו מאד יפה והביעו עניין בנעשה.

קלרה לב, סגנית בית הספר מסכמת: "תלמידי בית הספר מאד נהנו, נתרמו רבות, הביעו עניין ורצון לעבור מפעילות אחת לאחרת ובעיקר שמחו שיכלו לקחת עימם את התוצרים הביתה. תלמידי וצוות בית הספר, רוצים להודות לסטודנטים על הפעילות המשמעותית ועל הרצינות בעשייה." בסיכום שנערך בתום הפעילות הוחלט להמשיך לפעול במתכונת דומה, גם בחגים הבאים עלינו לטובה.

מכללת חמדת הדרום מודה למנהלת סיגלית מזרחי, לסגנית ולצוות המורים על ההזדמנות והאפשרות לבצע את ההתנסות המעשית בכלל ובפעילויות ייחודיות בפרט.