פרופ' זכריה מדר זכה בפרס לנדאו

מכללת חמדת הדרום מברכת את פרופ' זכריה מדר- רקטור ומ"מ נשיא המכללה על זכייתו בפרס לנדאו לשנת 2015.

פרס לנדאו ע"ש מיכאל לנדאו מוענק לאמנים ומדענים שהגיעו להישגים בתחומם ותרמו תרומה משמעותית לקידום התרבות והמדע בישראל. פרסי לנדאו הינו פרס כספי בסך 100 אלף ₪ לזוכה, המוענק מדי שנה מאת מפעל הפיס.

השנה (2015) הוענק פרס לנדאו ל12 זוכים ביניהם רקטור מכללת חמדת הדרום, פרופ' זכריה מדר בתחום המזון והתזונה.

השופטים בתחום זה, פרופ' שושנה מוקדי, פרופ' בטי שוורץ ופרופ' חגי אבליוביץ נימקו את הבחירה בפרופ' מדר:

פרס לנדאו

• עשייתו רבת השנים כוללת פרסום של מעל ל-160 מאמרים בתחום התזונה.
  • פרופ' מדר עזר בהקמתו של בית הספר למדעי התזונה ברחובות ובניהולו במשך שנים ותרם לפיתוחו החל מהיותו מחלקה קטנה ועד להיותו בית ספר אוניברסיטאי המוביל בארץ ובעל הכרה בינלאומית בתחום התזונה.
  • עבודתיו של פרופ' מדר הכניסו תחומים חדשים למחקר של סכרת והשמנה.
  • פרופ' מדר הוא מורה מצטיין אשר קיבל מספר פעמים פרס של מרצה מצטיין בתזונה.
  • פרופ' מדר פעיל במספר אגודות וידוע בתרומתו הציבורית ובוועדות שמקדמות את שטח התזונה.