קובי ויצמן מונה לתפקיד מנכ"ל המכללה

במכללת חמדת הדרום ממשיכים בתנופה

קובי ויצמן, לשעבר ראש מטה סגן שר החינוך אבי וורצמן, מונה למנכ"ל מכללת חמדת הדרום ויכהן בתפקיד לצד הסגל הניהולי המנצח של המכללה – נשיא המכללה פרופ' שאול קרקובר ויו"ר הוועד המנהל שר החינוך לשעבר הרב יצחק לוי
במכללת חמדת הדרום הדתית אקדמית לחינוך בשדות נגב ממשיכים לחזק את שורות ההנהלה באנשי סגל מהבכירים ביותר בארץ בשדות האקדמיים והניהוליים, עם מינויו של קובי ויצמן למנכ"ל המכללה. ויצמן מצטרף אל הסגל הבכיר של המכללה הכולל את הנשיא פרופ' שאול קרקובר, לשעבר ראש מחלקה באוניברסיטת בן גוריון בנגב ודיקן שלוחת האוניברסיטה באילת, ויו"ר הוועד המנהל של המכללה יצחק לוי – שר החינוך לשעבר.

ויצמן (41), אב לארבעה ובעל לאושרי המשמשת כמורה לחינוך מיוחד, מתגורר בשנה החולפת בשערי תקוה, לאחר שהתגורר עם משפחתו במשך כ-16 שנים בנהריה. הוא קצין קרבי בדרגת סרן (מיל'), בעל תואר ראשון (B.A) בלוגיסטיקה מטעם החוג המשולב למדעי החברה ותואר שני (M.B.A) במנהל עסקים במטעם מכון לנדר.
עם תום מערכת הבחירות הארציות בשנת 2013 מונה ויצמן לראש מטה סגן שר החינוך, ח"כ אבי וורצמן, והיה אמון על ניהול והובלה של פרויקטים ארציים בהיקפים גדולים במשרד החינוך. במקביל לתפקידו, שימש כחבר מועצת העיר נהריה, תפקיד בו אחז במשך שנתיים עד מעבר משפחתו לשערי תקוה.
לאחר מערכת הבחירות האחרונה סיים ויצמן את תפקידו במטה סגן שר החינוך, והקים את חברת "נ.ע.ם" (ניהול עמותות מקצועי) להספקת שירותי פיתוח משאבים, יעוץ ארגוני, הכשרה, ליווי ועבודה יומיומית לארגונים, משרדי ממשלה ומוסדות ממשלתיים.
לצד כל אלה, ויצמן פעל במרוצת השנים גם בשדה הציבורי במגוון תפקידים בהם הניב פירות רבים למען הכלל; בשנים 1999-2010 כיהן כמנכ"ל ישיבת ההסדר בנהריה ועסק בתחומי עשייה נרחבים. עבודתו כללה אינטראקציה יומית מול הגורמים השונים במשרדי הממשלה, גיוס משאבים רבים ובניית קמפוס מפואר בהיקף של 4500 מ"ר.
במהלך השנים 2001-2012 כיהן בתפקיד מנכ"ל עמותת "בית נריה בנהריה" – קהילה צעירה הפועלת במגוון תחומים בעיר לרבות חינוך, רווחה, קליטת עלייה, זהות יהודית ועוד.
בין השנים 2010-2012, במקביל לתפקידו "בבית נריה", שימש ויצמן כסמנכ"ל פיתוח ישראל-בארגון "ידידים למען הנוער והחברה", תפקיד שכלל עבודה אינטנסיבית מול ראשי רשויות, מנכ"לי עיריות ומנהלי מחלקות חינוך ורווחה, לצורך הפעלת תכניות לנוער בסיכון, הכנה לצבא, תכניות תעסוקה לצעירים ועוד .
קובי ויצמן: "בחרתי להצטרף למכללת חמדת הדרום מתוך תחושת שליחות עמוקה ורצון לחזק מוסד אקדמי חיוני וחשוב לתושבי הדרום ולחינוך ילדיהם. אני כאן כדי לפעול למען המכללה, ויחד עם סגל ההנהלה והצוות האקדמי לייצור את התנאים המיטביים להכשרת דור העתיד של מורי הדרום בצורה הטובה ביותר. יש אתגרים רבים לפנינו, ובעזרת ה' יחד נפעל להבטחת המשך צמיחתה של המכללה והיותה מהמוסדות האקדמיים המובילים והמצליחים בדרום. בעז"ה נעשה – ונצליח".
נשיא המכללה, פרופסור שאול קרקובר: "אני מאמין שבעזרתו של מנכ"ל בעל ניסיון עשיר בעשיה ציבורית כמו קובי ויצמן, המכללה קיבלה מכפיל כוח רציני שיובילה לשיאים חדשים בכל התחומים".
יו"ר הוועד המנהל בחמדת הדרום ושר החינוך לשעבר, הרב יצחק לוי: "קובי הינו בעל ניסיון רב בניהול מערכות חינוך ומערכות ציבוריות גדולות, ואנו סמוכים ובטוחים שיצליח בתפקידו. בפניו ניצבים אתגרים ניהוליים ואדמיניסטרטיביים רבים, הכוללים את בניית הקמפוס החדש לבית הספר לתואר שני של המכללה לצד הרחבת מגמות לימוד חדשות, והתאמת המוסד לגידול הניכר במספר הסטודנטיות הלומדות במכללה ועוד. לקובי ללא ספק הכישורים והניסיון להתמודד עם אתגרים אלה בדרך להמשך שגשוגה של המכללה, ואנו מאחלים לו הצלחה רבה בתפקידו".