3 טקסי הענקת תארים ל-460 בוגרים ובוגרות

במהלך סמסטר א' זכינו לקיים 3 טקסים ל 460 בוגרים, בוגרות ומוסמכים שסיימו את לימודיהם במכללה. הטקסים נערכו בהשתתפות הורים, בני זוג וילדים.

בטקס האחרון הוענקו תעודות תואר ראשון (.B.Ed) ותעודות הוראה ל-130 בוגרים שיצאו מהמכללה לשדה החינוך. השתתפו נשיא המכללה פרופ' שאול קרקובר, ראש ישיבת לב לדעת בשדרות הרב שלמה בנימין, ראש תכנית תואר ראשון לגברים הרב ד"ר קורצוויל, חברי הסגל, הבוגרים הנרגשים ובני משפחותיהם. את הטקסים ליוו באתנחתא מוסיקלית הנגנים אורן קריאף ורועי זכריה.

ראש תכניות הגברים במכללה וראש ישיבת לב לדעת בשדרות, הרב שלמה בנימין אמר: "יסוד החינוך וגם יסוד האדם הוא הכרת הטוב. תמיד בסיומו של מהלך אנו מדגישים את אלו שנמצאים בחזית הבימה, את אלו שלמדו, שטרחו ועמלו. אבל לכל מסיים תואר ישנם הרבה שותפים. בראש ובראשונה, אנו רוצים להודות לקב"ה שעל אף הקשיים הרבים, אנו עומדים כאן 11 שנים לאחר פתיחת המסלול ומולנו עומדים בוגרים רבים, אשר מצטרפים לאלו שיצאו לשטח ומנחילים לא רק את הידע, אלא גם את החינוך שספגו במכללה ובישיבה."

נציג הבוגרים, אריאל מאיר ששי סיפר כי: "מאז סיום לימודי אני שותף למספר תהליכים חינוכיים בקהילה. קיבלתי במכללה ארגז כלים טכני ופדגוגי על מנת להעביר את הדברים בצורה הטובה ביותר, אך חשוב מכך, קיבלתי צרור מפתחות רחב להשפיע על התלמידים. כבוגר החוג למתמטיקה, בשנת הסטאז' שלי זכיתי ללמד כיתות מורכבות שלא למדו מתמטיקה בצורה רציפה במשך כשנתיים. בזכות מפתחות הייחודיים שקיבלתי הצלחנו לקדם אותם ולראות את התוצאות הטובות שלהם במבחן המיצ"ב האחרון".

בסיום דבריו אמר: "הרב צבי יהודה אמר שהחינוך הוא ההוצאה מהכח לפועל, מהעלם לגילוי, של הכוחות והכשרונות הנמצאים בנפש הילד. זה מה שקיבלנו מהמכללה, את האמצעים לאתר ולהתאים את החינוך אל הנער ולא להיפך."

טקסי הענקת תואר ראשון (.B.Ed) לנשים וטקס תואר שני (.M.Ed) ותעודת הוראה לכ-330 בוגרים ובוגרות. בטקסים השתתפו יו"ר הוועד המנהל ושר החינוך לשעבר הרב יצחק לוי, נשיא המכללה פרופ' שאול קרקובר, מייסד המכללה ונשיאה לשעבר פרופ' אבי לוי, מנכ"ל המכללה קובי ויצמן, נציג האגף להכשרת עובדי הוראה במשרד החינוך דוד בוסקילה, סגנית נשיא המכללה ד"ר צביה בר שלום, חברי הסגל ומשפחות הבוגרים והבוגרות. את הטקסים ליוותה באתנחתא מוסיקלית הנבלאית רבקה ארקי, וחולקו במהלכם שש מלגות לסטודנטיות מצטיינות. מבין המלגות הוענקה מלגה למצוינות קהילתית לתלמידה תאיר סאסי, שהקימה מרכז לנשים בשדרות בו מתקיימות פעילויות לנשים מכלל גווני החברה.

הרב יצחק לוי בירך את הבוגרים והבוגרות ואמר: "עיקר החינוך הוא בליבו של האדם. המידה העיקרית שצריכה להיות למחנך היא האהבה לתלמידים. הדברים המשמעותיים ביותר שחשוב לנו שתיקחו מהמכללה הם התורה, יראת השמיים, החינוך והמידות הטובות, ולאלה תוסיפו את הידע המקצועי שרכשתם כאן."

נשיא המכללה פרופ' קרקובר ציין בדבריו כי "כל הבוגרים שנמצאים כאן הינם שגרירי המכללה, שכן אתם נושאים עמכם ברזומה את שם המכללה ויוקרתה. שגרירותכם מתבטאת בהתנהגות אישית, מסירות לעבודה ומסירות לחינוך. אני מאחל לכם הצלחה לא רק בתפקידכם החינוכי, אלא גם בתפקידכם כשגרירי המכללה בהמשך דרככם. הצלחתכם היא גם הצלחתנו."

נשיא המכללה לשעבר, פרופ' אבי לוי, ציין בדבריו כי "המטרה שלנו במערכת החינוך היא לחנך את הילדים למצוות שבין אדם לחברו, לפתח בהם רגישות כלפי הזר, השונה והמוחלש בחברה." בנוסף בירך פרופ' לוי את בתו שהייתה בין הבוגרות: "לבתי אחינועם שמקבלת היום את התואר מהמכללה, אי אפשר שלא אתן לך ברכה אישית – שתמשיכי לראות בחינוך שליחות בחיים, ולדעת שכל נגיעה שלך בנפש של כל ילד היא תרומה חשובה ולפעמים מכרעת."

נציג האגף להכשרת עובדי הוראה דוד בוסקילה ציין: "מודל קבלת התורה במעמד הר סיני יכול להוות מודל עבור המחנכים והמחנכות בישראל. לפני שהקב"ה נתן תורה לעם ישראל, הוא ביקש ליצור הכנה נפשית והסכמה בעם. כשהקב"ה אמר לעם ישראל: 'ואתם תהיו לי ממלכת כוהנים וגוי קדוש', נוצרו התנאים לקבלה וללימוד, ומתוך כך אמרו ישראל 'נעשה ונשמע'. זוהי התחושה שמחנך צריך ליצור בקרב תלמידיו."

מנכ"ל המכללה קובי ויצמן ציין כי "הענקת תארים ראשונים ושניים בחינוך זהו בהחלט מעמד מרגש, ורווח גדול לתושבי הדרום. נמשיך לפתח ולהגדיל את המסלולים ולאפשר לימודים ברמה גבוהה ואיכותית."

נציגת הסטודנטיות לתואר ראשון שירן פלג, ציינה כי "אני עומדת כאן היום כולי מלאה הכרת הטוב, על שנים של צמיחה, שנים שעיצבו את מי שאני כיום כאימא וכגננת. אין לי ספק שבזכות החוויה שחוויתי כאן בתואר הראשון אשאף תמיד להתעלות יותר ויותר."