צור קשר!

אנגלית – תואר ראשון נשים

אודות החוג

בעולם המודרני, עתיר הטכנולוגיה והגלובאלי באופיו, תופסת השפה האנגלית מקום מרכזי וייחודי. החוג לאנגלית במכללה האקדמית חמדת הדרום שם לו למטרה להכשיר מורות מצטיינות ומקצועיות לאנגלית, שיוכלו להנחיל לתלמידות והתלמידים בבתי הספר בכל אזור הדרום את השפה האנגלית ברמה גבוהה, ולחנך דור של צעירים חדורי מוטיבציה ובעלי כלים לפתח ולשפר את יכולותיהם הלשוניות בשפה זו.
זאת על מנת לפתוח להם שערים להצלחה והצטיינות בכל דרך שבה יבחרו בעתידם. הוראת האנגלית היא מקצוע מן המבוקשים ביותר בתחום ההוראה כיום, ואכן כל הבוגרות שלנו משתלבות כמורות לאנגלית בבתי ספר יסודיים ועל-יסודיים בכל אזור הדרום. הבוגרות מסיימות את הלימודים כשהן בעלות כלים להוראת התחום מחד וידע מעמיק בדיסציפלינה מאידך.
אנו רואים בכל מורה – גם מורה לאנגלית – דמות של מחנכת, ומאמינים שאי אפשר להפריד בין מצוינות מקצועית לבין ערכים חינוכיים ואהבת ההוראה, הלומדים והתחום הנלמד. זאת הגישה שאנו מנחילים לסטודנטיות בחוג לאנגלית מתוך שכנוע פנימי שהן יעבירו זאת הלאה – לתלמידותיהם ותלמידיהם העתידיים – ובכך יאפשרו להם למקסם את יכולותיהם בשפה האנגלית מתוך מוטיבציה אמיתית, אהבה לשפה והכרה בחשיבותה.
שפת ההוראה בכל קורסי החוג היא אנגלית, כך שלסטודנטיות ניתנת חשיפה משמעותית לשפה ואפשרות נרחבת לשיפור מיומנויותיהן הלשוניות בכתב ובעל-פה באווירה תומכת ומעצימה, וביחס אישי לצרכיה המקצועיים של כל סטודנטית.
החוג לאנגלית הינו חוג בין-מסלולי, בהיקף חד-חוגי, המכשיר בנות להוראה בבית הספר היסודי והעל-יסודי עד כיתה י'. תכנית הלימודים בחוג מורכבת מלימודים אקדמיים בספרות ובבלשנות אנגלית, מלימודים דידקטיים ומתודולוגיים בהוראת האנגלית לבית- הספר היסודי והעל-יסודי, מקורסים לשיפור מיומנויות השפה האנגלית בדיבור, בכתיבה ובקריאה, ומהתנסות מעשית בהוראה בבתי-הספר.

ההכשרה בחוג מאפשרת התמחות ב:

תכנית הלימודים במסלול רב-גילאי בהתמחות אנגלית, כוללת 90 ש"ש. התוכנית
כוללת את שלושת הרכיבים כדלהלן:

• לימודי הכשרה להוראה (מתווה הבסיס) 33 ש"ש
  • לימודי התמחות (חד-חוגי – אנגלית) 53 ש"ש
  • לימודי יסוד 4 ש"ש

סה"כ: 90 ש"ש

בנוסף, כלולים בלימודי יסוד קורסי חובה שאינם מזכים בנקודות זכות.

קורסים לדוגמא:

This course will introduce the students to the main principles of language assessment. Students will be taught how to apply each principle to classroom- based assessment instruments The students will adapt assessment tools to own classroom settings.  The students will be trained to construct efficient test items in the areas of reading and vocabulary.

The course is designed to give the students an overview and appreciation of the genres of Poetry and Drama, to introduce the students to the various sub-genres, and to develop analytic skills in reading a literary text.

תנאי הקבלה:

• קבלה על סמך ציון משולב: ציון 525 ומעלה בשקלול של תעודת הבגרות והפסיכומטרי
• קבלה על סמך בגרות איכותית: בגרות 92 ומעלה, 5 יח"ל אנגלית או 4 יח"ל אנגלית בציון 80 ומעלה, 5 יח"ל במקצוע מוגבר
בנות עם בגרות 85-90 יוכלו לעבור קורס הכנה ולהתקבל בתנאי לסיומו בהצלחה
(מס' הבנות שיתקבלו ע"פ קורס ההכנה- מוגבל)

• ראיון קבלה אישי וראיון נוסף עם ראש החוג לאנגלית.

מתלבטים בפני ההחלטה?

השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל המידע