החוג לחינוך יסודי – תואר ראשון בחינוך לגברים

בליבת העשיה של מערכת החינוך הישראלית נמצא מחנך הכיתה. זהו התפקיד המשמעותי ביותר שאותו יפגשו כל ילדה וילד, בשנותיהם המכריעות במערכת החינוך הישראלית. לצד זאת, זוהי אחריות מאתגרת הדורשת הכנה מקצועית ומעמיקה המתאימה לאופיו של התפקיד.

מתוך ההכרה ביחודיותו של תפקיד החינוך, ובעקבות הנחיית משרד החינוך במתוה ההכשרה החדש לעובדי הוראה, הוקם בשנת תשפ"ג במכללה האקדמית חמדת החוג לחינוך יסודי. כך שבדומה לכל מקצוע הוראה, גם המחנכים לעתיד יקבלו הכרה בהכשרתם היחודית לתפקיד.Family of father and son drawing sketch of starling-house

תלמידי החוג לחינוך יסודי הינם סטודנטים הלומדים במסלול דו-חוגי, שבו לצד הבחירה בתחום דעת מסויים – כדוגמת תנ"ך או מתמטיקה – הם מוכשרים גם לקבלת האחריות החינוכית על כיתת לימוד בבית הספר היסודי. החוג משלב בין הכשרה פדגוגית בתחומי השפה והרוח שעליהם אחראי המחנך בבית הספר היסודי, לצד הכשרה לתחומי האחריות היחודיים למחנך: ניהול כיתה, חינוך לערכים, הובלת חברת הילדים ודאגה לפרט במסגרת החינוכית.

הלימודים בחוג לחינוך יסודי יאפשר לך להכיר לעומק תפיסות יחודיות חדשניות, לצד כלים לניהול אפקטיבי של כיתה במגוון תחומים: ערכים, גיבוש חברתי, משמעת, הישגים לימודיים, חינוך לאורח חיים דתי וכמובן – פיתוח של חוסן ומסוגלות בהתאם למשנתה היחודית של המכללה: "פדגוגיה של חוסן".

אנו מזמינים אותך להצטרף לחבורה קטנה ואיכותית של בנים, שלוקחים על עצמם להיות המנהיגים המשמעותים של המחר!

ההכשרה בחוג מאפשרת התמחות ב:

תכנית הלימודים בחוג לחינוך במסלול היסודי בהתמחות תושב"ע, כוללת 90 ש"ש.

התוכנית כוללת את שלושת הרכיבים הבאים:

• לימודי חינוך: 12 ש"ש
  • הכשרה קלינית: 18 ש"ש
  • לימודי התמחות:
    • תושב"ע                                 26 ש"ש
    • החוג לחינוך במסלול היסודי 30 ש"ש
      • חטיבת חינוך כיתה                                10 ש"ש
      • חטיבת אוריינות שפה                             8 ש"ש
      • חטיבת חוסן                                            2 ש"ש

מקצועות לימוד הקיימים למסלול היסודי:    10 ש"ש

• מתמטיקה            4 ש"ש
      • מדעים                 4 ש"ש
      • חברה ומולדת         2 ש"ש
  • לימודי העשרה: 2 ש"ש
  • אנגלית אקדמית: 2 ש"ש

סה"כ:  90 ש"ש

*  בנוסף, כלולים חובות אקסקוריקולריים שאינם מזכים בנקודות זכות.