fbpx
צור קשר!

החוג לחינוך – תואר ראשון נשים

ראש החוג: ד"ר ציפי בבצ'יק

אודות החוג

החוג לחינוך שם לנגד עיניו את המשימה לפתח את הסטודנטית, כך שתצא לעולם העבודה החינוכית כשהיא מצוידת בידע ובכלים העדכניים והחיוניים ביותר להצלחתה בתחום ההוראה והחינוך.
בשנה הקרובה, אנו מוסיפים קומה נוספת בהכשרת הסטודנטיות. אנו מאמינים כי אחד מתפקידיה של אשת החינוך וההוראה הוא ביסוס יכולתו של התלמיד להתמודד עם אתגרי החיים – בחירום ובשגרה. תחום החוסן (resilience) הינו רכיב ייחודי שאנו מטמיעים במכללה.

בלימודי חינוך לומדות כל הסטודנטיות של כל המסלולים, ומשימתו היא להקנות לסטודנטית את הידע, המיומנויות והערכים המלווים את אשת החינוך וההוראה בעבודתה.חוג לחינוך מיוחד - עבור נשים
במסלול זה תעשו את הצעדים הראשונים של הכלים המחקריים: קריאה של טקסטים מדעיים, איסוף נתונים ואף ניתוחם. כלים אלה חיוניים לשנות הלמידה שלכן, ומעבר לכך – לשנותיכן כנשות מקצוע מעודכנות וממשיכות להתפתח.
בנוסף לצד המחקרי, תרכשו את הידע התאורטי והכלים המעשיים של מקצוע ההוראה – בלמידה בתחומי המכללה, ואף בהתנסות המעשית וההדרכה המלווה אותה.
תתוודעו לגישות ולכלים המתחדשים בתחומי ההוראה – הכלים הטכנולוגיים, אך גם לשינויים הנרחבים והמגוונים (מרחבי הלמידה, סגנונות ההוראה ועוד) המתחוללים בשדה החינוך בארץ ובעולם.
המרצים בקורסים השונים, מכוונים להציג בפני הלומדות ידע עדכני, שמיש ורלוונטי עבור הסטודנטיות.

 

קורסים לדוגמא:

הקורס מקנה כלים וידע יישומי בצדדים השונים של ההוראה:

תכנון השיעור, העמידה מול התלמידים, ניהול כיתה ותהליכי הערכה ועוד.
הקורס מקנה תיאוריות בסיסיות העוסקות בלמידה, וכן בגישות ערכיות הנוגעות למשימתו של המורה.
במהלך הקורס נכיר ונתנסה בכלי ההוראה השגורה, אך גם נתוודע לגישות עדכניות כמו שיטת הנבחרות, למידת חקר ופרוייקטים, כיתה הפוכה ועוד.
הקורס מועבר תוך התבוננות על ההתנסות של הסטודנטים בעבודה המעשית, בתרגול חי בכיתה ובלמידה תיאורטית.

הקורס מקנה ידע וכלים יישומיים לאיש ההוראה על מנת שיוכל לפתח בתלמידיו יכולות התמודדות עם אתגרי-החיים בשגרה ובחירום:
קבלת החלטות, התמודדות עם חרדה (מבחנים, מצב בטחוני), מוגנות, ויסות רגשי, התמודדות חברתית ועוד.
מעבר להיכרות התיאורטית, נתוודע לסט מיומנויות המסייעות לביסוס התלמיד כאדם הנמנע ממצבי קושי שיוכל להמנע מהם, ונענה לאתגרי החיים בצורה מיטבית.
בין הנושאים שיילמדו בקורס: resilence , הגישה הסלוטוגנית, גשר מאח"ד, קבלת החלטות – נגזרות מעשיות מ'תיאוריות משחקים', זיהוי והתמודדות עם חרדות, ועוד.

הקורסים ב'שיטות מחקר' מפגישים את הסטודנט עם העולם העשיר והמרכזי המלווה אותו כאיש אקדמיה, ולאחר מכן כאיש מקצוע מתעדכן ומעורה. נכיר את המושגים היסודיים בתחום המחקר, ואת העקרונות המכוונים את איש האקדמיה לעמידה בסטנדרטים השואפים לאובייקטיביות ומהימנות של הממצאים.

הקורסים במכללה מחולקים למיקוד בשיטות מחקר כמותיות ואיכותניות. העבודה הסמינריונית שיבצעו הסטודנטים בשנים המאוחרות של הלמידה – תתבסס על הכלים שנרכשו בקורסי המבוא של 'שיטות מחקר'.

מתלבטים בפני ההחלטה?

השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל המידע

    חובה למלא שדות המסומנים בכוכבית (*)